Nienke den Ouden-van den Berg en Elise de Vries-Baas vormen samen Praxis Ergotherapie. Het team wordt versterkt door Tanja Instal en Marieke van Pommeren. Wij stellen ons graag aan u voor:

Nienke
In 1996 ben ik afgestuurd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd. Ik heb inmiddels vele jaren werkervaring. In eerste instantie heb ik vooral met volwassenen gewerkt maar in 2010 heb ik langzamerhand de overstap gemaakt naar het behandelen van kinderen. Ik heb mij uitgebreid om-/bijgeschoold, ben gecertificeerd SI-therapeut en sinds februari 2020 ben ik geregistreerd als kinderergotherapeut.

Ik behandel kinderen met:
• een lichamelijke en/of verstandelijke beperking
• een vertraagde ontwikkeling
• een verstoorde prikkelverwerking
die problemen ervaren in het dagelijks handelen thuis, op school of in de vrije tijd. Ik vind het daarbij heel belangrijk om ook uit te gaan van hun mogelijkheden en niet enkel van hun beperkingen.

Naast het behandelen van de kinderen, bestaat mijn inzet uit het adviseren en aanvragen van voorzieningen en aanpassingen en het geven van adviezen aan ouders/verzorgers en begeleiders van mijn cliëntjes. Verder zet ik in op een goede samenwerking met ouders, school en verder betrokken begeleiders/behandelaars.

Voor meer gedetailleerde informatie zie behandeling kinderen.

Elise
In 1999 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Sindsdien heb ik gewerkt als WMO –adviseur bij de gemeente Rotterdam en als behandelend ergotherapeut in de eerste lijn vanuit een verpleeghuis.

Ik behandel/adviseer met name volwassenen en ouderen met:

  • chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat,
  • neurologische aandoeningen,
  • meerdere chronische aandoeningen,
  • chronische pijn en vermoeidheidsklachten,
  • dementie en hun mantelzorger

Mijn persoonlijke focus is gericht op zelfstandigheid en kwaliteit van de dagelijkse activiteiten, zowel voor de cliënt als de mantelzorger.
Ik vind het belangrijk om  zorg dicht bij huis aan te bieden, zelfredzaamheid te bevorderen en zodoende bij te dragen aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg.

Tanja Ista
Mijn naam is Tanja Ista. Sinds 1999 werkzaam als ergotherapeut. In de beginjaren heb ik ervaring mogen opdoen met werk in het verpleeghuis op
de afdelingen somatiek, psychogeriatrie, dagbehandeling en jongeren met NAH.  Later ben ik op het kleinschalig wonen gaan werken en heb ik samen met een collega de eerstelijnswerkzaamheden op Goeree Overflakkee opgestart.

Met veel plezier doe ik mijn werk samen met cliënten en collega’s. Het is heerlijk om te denken in mogelijkheden en mensen te ondersteunen en te adviseren zodat ze zeggen:  “Zo lukt het weer!”
Of het nu een kind is dat leert zelfstandig taken op te pakken of dat ik iemand begeleid die door dementie moeite heeft met het organiseren van zijn handelen of dat ik een complexe aanvraag voor een voorziening
verzorg: het is altijd weer mooi om samen te leren en mensen in staat te stellen tot het uitvoeren van zinvolle bezigheden. Luisteren, respect en vertrouwen zijn kernwaarden, die ik wil uitdragen.

Mijn specialisaties zijn:
EDOMAH (Ergotherapie bij Dementerende Ouderen en hun Mantelzorgers aan Huis)
– Kinderen
– valpreventie

Vanaf de zomer 2019 ben ik bij ergotherapiepraktijk Praxis aan het bijspringen, waar ik het ontzettend leuk vind om weer nieuwe contacten op te bouwen en samenwerking aan te gaan met cliënten en collega’s.

Heeft u vragen of wilt u nagaan of ergotherapie iets voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.