Nienke den Ouden-van den Berg en Elise de Vries-Baas vormen samen Praxis Ergotherapie. Wij stellen ons graag aan u voor:

NienkeNienke den Ouden
In 1996 ben ik afgestuurd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd. Ik heb inmiddels vele jaren werkervaring. In eerste instantie heb ik vooral met volwassenen gewerkt maar de laatste jaren heb ik langzamerhand de overstap gemaakt naar het behandelen van kinderen. Ik heb mij uitgebreid om/bijgeschoold en ben ook gecertificeerd SI-therapeut.

Ik behandel kinderen met:
• een lichamelijke en/of verstandelijke beperking
• een vertraagde ontwikkeling
• een verstoorde prikkelverwerking
die problemen ervaren in het dagelijks handelen thuis, op school of in de vrije tijd. Ik vind het daarbij heel belangrijk om uit te gaan van hun mogelijkheden en niet van hun beperkingen.

Naast het behandelen van de kinderen, bestaat mijn inzet uit het adviseren en aanvragen van voorzieningen en aanpassingen en het geven van adviezen aan ouders/verzorgers en begeleiders van mijn cliëntjes. Verder zet ik in op een goede samenwerking met ouders, school en verdere begeleiders/behandelaars van mijn cliëntjes.

Elise elise1
In 1999 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Sindsdien heb ik gewerkt als WMO –adviseur bij de gemeente Rotterdam en als behandelend ergotherapeut in de eerste lijn vanuit een verpleeghuis.

Ik behandel/adviseer met name volwassenen en ouderen met:

  • chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat,
  • neurologische aandoeningen,
  • meerdere chronische aandoeningen,
  • chronische pijn en vermoeidheidsklachten,
  • dementie en hun mantelzorger

Mijn persoonlijke focus is gericht op zelfstandigheid en kwaliteit van de dagelijkse activiteiten, zowel voor de cliënt als de mantelzorger.
Ik vind het belangrijk om  zorg dicht bij huis aan te bieden, zelfredzaamheid te bevorderen en zodoende bij te dragen aan de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg.

Registratie
Wij staan beiden ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici en zijn lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland.